Välkommen till nya äventyr med Virvelina och Tim!

Virvelina är barnens bästa kompis ombord. Hon är uppfinningsrik, tuff och äventyrlig. Framförallt kan hon massor om båtar och om havet. Men hon behöver ändå alltid hjälp av nya små rekryter och för dom berättar hon gärna allt om fartygen och sina äventyr.

Virvelina har ständigt nya idéer, uppfinningar och klurigheter på gång, samtidigt som hon är väldans bra på att lära ut saker. Allra helst håller hon till på vår ubåt, som hon envisas med att kalla Nordis (fast museichefen säger att den heter Nordkaparen). Om du tar dig tid att lyssna så berättar hon mer än gärna om sin farfar som var en stor uppfinnare och den som faktiskt konstruerade ubåten. Åtminstone säger Virvelina det. Du känner förresten igen henne på hennes egensydda dykardräkt och de speciella googles som hon hittat i en gammal kista i farfars uppfinnarverkstad. Vill du lära känna Virvelina och hennes värld riktigt ordentligt så finns det en spelapp du kan ladda ner här inför ditt besök. Eller varför inte planera ditt kalas ombord, så alla kompisarna också får träffa Virvelina eller Tim?

Virvelinas bästa kompis heter Tim. Tim är en riktig nörd, i ordets bästa bemärkelse! Han är fascinerad av naturvetenskapen, och i synnerhet av de marina vetenskaperna. Han kan ibland tyckas vara lite tillbakadragen och blyg, men vänta bara tills han får dra på sig sin labbrock. Då kan inget rucka hans självförtroende. Virvelina och Tim bildar ett radarpar som kompletterar varandra väl. Virvelinas äventyrslystnad leder till att hon och Tim drar iväg på upptäcktsfärder som han kanske är avogt inställd till från början, men som nästan alltid blir riktigt lyckade. Tim bidrar med smarta lösningar på de problem de ställs inför, och Virvelina har svårt att inte smittas av det engagemang han känner för havet och dess invånare.

Den gemensamma nämnaren för både Tims och Virvelinas stora intressen är Maritiman. Där tillbringar Tim massor av tid i sitt havslabb, och har också en egen liten labbvagn han tar med sig ut till Maritimans besökare, för att göra häftiga experiment tillsammans med barnen.