Hoppa till huvudinnehåll
Maritiman Göteborg

Virvelinas värld

Barnens äventyr börjar här

Välkommen till nya äventyr med Virvelina och Tim!

Virvelina är barnens bästa kompis ombord. Hon är uppfinningsrik, tuff och äventyrlig. Framförallt kan hon massor om båtar och om havet. Men hon behöver ändå alltid hjälp av nya små rekryter och för dom berättar hon gärna allt om fartygen och sina äventyr.

Virvelina har ständigt nya idéer, uppfinningar och klurigheter på gång, samtidigt som hon är väldans bra på att lära ut saker. Allra helst håller hon till på vår ubåt, som hon envisas med att kalla Nordis (fast museichefen säger att den heter Nordkaparen). Men vart du än rör dig på anläggningen så finns det en stor chans att hon dyker upp och säger hej eller undrar om du vill vara med och hitta på något kul. Du känner förresten igen henne på hennes egensydda dykardräkt och de speciella googles som hon hittat i en gammal kista i farfars uppfinnarverkstad. Vill du lära känna Virvelina bättre så kan du besöka hennes blogg, där hon skriver om både stort och smått som rör sig i hennes huvud för tillfället.  

Virvelinas bästa kompis heter Tim. Tim är en riktig nörd, i ordets bästa bemärkelse! Han är fascinerad av naturvetenskapen, och i synnerhet av de marina vetenskaperna. Han kan ibland tyckas vara lite tillbakadragen och blyg, men vänta bara tills han får dra på sig sin labbrock. Då kan inget rucka hans självförtroende. Virvelina och Tim bildar ett radarpar som kompletterar varandra väl. Virvelinas äventyrslystnad leder till att hon och Tim drar iväg på upptäcktsfärder som han kanske är avogt inställd till från början, men som nästan alltid blir riktigt lyckade. Tim bidrar med smarta lösningar på de problem de ställs inför, och Virvelina har svårt att inte smittas av det engagemang han känner för havet och dess invånare. Den gemensamma nämnaren för både Tims och Virvelinas stora intressen är Maritiman. Där tillbringar de massor av tid i Tims havslabb, och har också en egen liten labbvagn de tar med sig ut till Maritimans besökare, för att göra häftiga experiment tillsammans med barnen.

Du vet väl om att du kan ha ditt barnkalas ombord? Då får du och alla dina kompisar chansen att få fira tillsammans med Tim eller Virvelina! 

Maritiman Göteborg
Maritiman Göteborg
Maritiman Göteborg