Hoppa till huvudinnehåll
Maritiman Göteborg

Att navigera hit...

...och att ta sig ombord!

Viktigt att veta

Viktigt att veta är att ditt besök på Maritiman påverkas just nu av både av kajrenoveringssarbeten, joniserande strålning och Västlänksbygge. Vi gör allt i vår makt för att ditt besök ska bli lika bra som vanligt, om än lite annorlunda.

Biljetter och Säsongskort

Biljetter och säsongskort köps med fördel i vår webshop innan ditt besök. På så vis är du alltid garanterad bästa pris - och slipper köa ombord.

Vi accepterar också Go City som entrépass.

TILLGÄNGIGHET

Maritimans entré, kafé och fartyg är inventerade i Tillgänglighetsdatabasen. Maritiman visar fartygen i ursprungligt skick, det innebär att en del fartyg har höga trösklar och branta lejdare (stegar) ombord. Att ta sig runt med rullstol kan därför dessvärre vara svårt. Ledarhundar är tillåtna på anläggningen.

I dagsläget har vi tyvärr ingen barnvagnsparkering men i mån av plats kan du få ställa din barnvagn på pontonen Ada I. Medtag gärna bärsele till ditt barn.

Joniserande strålning ombord ubåten nordkaparen

Mätningar gjorda utav Strålsäkerhetsmyndigheten den 25 augusti 2022 påvisade risk för joniserande strålning i den efterlysande tejp som placerats för att markera vissa platser inuti ubåten Nordkaparen. Ubåten har hållits stängd för besökare ända sedan Maritiman nåddes av Strålsäkerhetsmyndighetens föreläggande, och kommer att fortsätta vara stängd tills sanering har genomförts. Detta påverkar inte Maritimans övriga verksamhet.

Enligt Strålsäkerhetsmyndigheten finns det inga akuta risker för skador. Maritiman har inte heller erhållit några rekommendationer för eventuella åtgärder för personer som tidigare har vistats i Nordkaparen.

RENOVERING AV PACKHUSKAJEN

Just nu är det lite stökigt utanför Maritiman. Park- och naturförvaltningen kommer att fortsätta sitt arbete med att rusta upp Packhuskajen. Det aktuella arbetet sträcker sig längs med Kajskjul 8 och fram till Maritimans entré. Planen för återstående del av Packhuskajen, bort till Göteborgsoperan, kommer att starta till hösten. Packhuskajen började anläggas på 1860-talet och med sina 150 år är kajen i stort behov av att rustas upp.

De delar av kajen där arbeten pågår kommer att vara inhägnat arbetsområde men det finns hänvisningar för alternativa gång- och cykelvägar under tiden. Du kommer fortfarande att kunna gå längs vattnet längs större delen av kajen.