Viktigt att veta

Biljetter och SÄSONGSkort

På grund av coronapandemin så köps biljetter och säsongskort med fördel i vår webshop innan ditt besök. På så vis kan vi hjälpas åt att undvika onödig köbildning i kassan ombord. 

trygga och säkra besök

Vi följer fortfarande noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att kunna erbjuda en museiupplevelse på ett tryggt, säkert och omsorgsfullt vis. Detta kan dock innebära att vi tvingas göra justeringar av både programinnehåll och öppettider med kort framförhållning. På vår hemsida finns alltid uppdaterad information om vad som gäller just nu. Säkerheten för besökare och medarbetare är alltid vår högsta prioritet.

DET HÄR KAN DU GÖRA FÖR ATT BIDRA TILL TRYGGA OCH SÄKRA BESÖK

  •  Köp biljetterna online innan ditt besök
  • Håll avstånd till andra sällskap.
  •  Välj i den mån det är möjligt att nyttja vår uteservering om du fikar. 
  •  Tvätta och/decinficera händerna ofta. Runt om på anläggningen finns stationer med handdesinfektion.
  •  Undvik att besöka oss om du är sjuk eller känner minsta symtom.

TILLGÄNGLIGHET

Maritimans entré, kafé och fartyg är inventerade i Tillgänglighetsdatabasen. Maritiman visar fartygen i ursprungligt skick, det innebär att en del fartyg har höga trösklar och branta lejdare (stegar) ombord. Att ta sig runt med rullstol kan därför dessvärre vara svårt. Ledarhundar är tillåtna på anläggningen. 

I dagsläget har vi tyvärr ingen barnvagnsparkering men i mån av plats kan du få ställa din barnvagn på pontonen Ada I. Medtag gärna bärsele till ditt barn. 

RENOVERING AV PACKHUSKAJEN

Just nu är det lite stökigt utanför Maritiman. Från januari 2022 kommer Park- och naturförvaltningen att fortsätta med etapp två av sitt arbete med att rusta upp Packhuskajen. Det aktuella arbetet sträcker sig längs med Kajskjul 8 och fram till Maritimans entré. Planen för återstående del av Packhuskajen, bort till Göteborgsoperan, är inte tidsatt ännu. Packhuskajen började anläggas på 1860-talet och med sina 150 år är kajen i stort behov av att rustas upp.

De delar av kajen där arbeten pågår kommer att vara inhägnat arbetsområde men det finns hänvisningar för alternativa gång- och cykelvägar under tiden. Du kommer fortfarande att kunna gå längs vattnet längs större delen av kajen.

 

Västlänken

På grund av arbeten i samband med bygget av Västlänken som pågår utanför Maritiman så kan det upplevas lite krångligare att ta sig till/från vår anläggning. I samband med sprängningar i berget kan det dessutom uppstå muller och vibrationer i marken. Läs gärna mer på Trafikverkets hemsida för aktuella uppdateringar om trafikomläggningar i området. 

Hitta Hit

Maritiman ligger förtöjt vid Packhuskajen i centrala Göteborg, med Göteborgsoperan och Kajskjul 8 som närmsta grannar. Från Centralstationen, Brunnsparken och Drottningtorget tar det cirka tio minuter att promenera till Maritiman. 

OM DU KOMMER MED CYKEL

Cykelparkering finns vid Göteborgsoperan. Du kan också hyra en statscykel via Styr & Ställ, närmaste lånecykelstation finns vid Tullpackhuset. Observera att du måste vara registrerad för att kunna använda cyklarna.

OM DU KOMMER MED TÅG, BUSS ELLER SPÅRVAGN

Närmsta buss- och spårvagnshållplatser är Stenpiren och Lilla Bommen. Därifrån är det sedan en kort promenad på cirka fem minuter. För exakta tider och resvägar hänvisar vi till Västtrafiks reseplanerare.

OM DU KOMMER MED BIL

Ta hjälp utav vägbeskrivningen på exempelvis Eniro. Parkerar gör du närmast på Packhuskajen (kan vara påverkat av kajrenoveringen). Dessutom finns det ett stort parkeringshus i köpcentret Nordstan.

KOORDINATER

RT90:
X: 6404780, Y: 1270899

WGS84:
Lat N 57° 42′ 33″ Lon E 11° 57′ 38″

Decimal:
57.7093, 11.9607

HOTELL, VANDRARHEM ELLER CAMPING?

Behöver du någonstans att sova under ditt göteborgsbesök? Här hittar du tips på de bästa ställena att bo på. Inspiration till andra roliga saker att se och göra under ditt besök finns i Momondo's göteborgsguide!