Hoppa till huvudinnehåll
Maritiman Göteborg

Att navigera hit...

...och att ta sig ombord!

Viktigt att veta

Viktigt att veta är att ditt besök på Maritiman påverkas just nu av både av kajrenoveringssarbeten och Västlänksbygge. Vi gör allt i vår makt för att ditt besök ska bli lika bra som vanligt, om än lite annorlunda.

Biljetter och Säsongskort

Biljetter och säsongskort köps med fördel i vår webshop innan ditt besök. På så vis är du alltid garanterad bästa pris - och slipper köa ombord.

Vi accepterar också Go City som entrépass.

TILLGÄNGLIGHET

Maritimans entré, kafé och fartyg är inventerade i Tillgänglighetsdatabasen. Maritiman visar fartygen i ursprungligt skick, det innebär att en del fartyg har höga trösklar och branta lejdare (stegar) ombord. Att ta sig runt med rullstol kan därför dessvärre vara svårt. Ledarhundar är tillåtna på anläggningen.

För närvarande är Packhuskajen under renovering, vilket innebär att vi har en tillfällig ingång med nivåskillnader. Ta därför med en bärsele för ditt barn om möjligt, och parkera gärna barnvagnen på kajen. Om du behöver använda en alternativ väg med barnvagn/rullator/rullstol för att ta dig ombord på anläggningen, vänligen informera vår personal.

RENOVERING AV PACKHUSKAJEN

Stadsmiljöförvaltningen kommer att fortsätta sitt arbete med att rusta upp Packhuskajen och under 2024-2025 kommer det att vara lite stökigt utanför Maritiman. Detta, i kombination med byggandet av det stora transportinfrastrukturprojektet i Göteborg kallat Västlänken, kan göra det något svårare att ta sig till/från Maritiman just nu. 

För närvarande har vi en tillfällig ingång med nivåskillnader. Ta därför med en bärsele för ditt barn om möjligt, och parkera gärna barnvagnen på kajen. Om du behöver en alternativ väg med barnvagn/rullator/rullstol för att ta dig ombord på anläggningen, vänligen informera vår personal.

Du kommer fortfarande att kunna gå längs vattnet längs större delen av kajen. Packhuskajen började anläggas på 1860-talet och med sina 150 år är kajen i stort behov av att rustas upp.