Skolklasser

På Maritiman finns många olika fartyg, båtar och pråmar att upptäcka. Gör en djupdykning med ubåten Nordkaparen, hör jagaren Smålands skeppsklocka klämta eller beskåda fyrskeppet Fladens vackra stäv.

Ett besök på Göteborgs maritima upplevelsemuseer hjälper dig och din klass att på ett äventyrligt och spännande sätt minnas en svunnen epok av Göteborgs storslagna varvs- och fartygshistoria. Med vår anläggning som klassrum kan du tillsammans med dina elever beröra områden som teknisk utveckling, Göteborgs historia och det kalla kriget.

Lyssna, lär & laborera

Utforska Maritimans havslabb, en värld av spännande experiment och klurig problemlösning. Här kan ni lära er mer om vattnets egenskaper, kopplat till sjöfart, båtliv och vår miljö. Hur funkar en ubåt, vem kan bygga den snabbaste båten och hur kan vi rädda havet? Genom 11 olika stationer kan ni utforska och lära er mer om densitet, hydrodynamik, ytspänning och mycket mer.

Ni kan även boka en 30 minuters lång rundtur tillsammans med en av Maritimans duktiga guider, där ni får möjligheten att fördjupa era kunskaper i maritima frågor och få en insikt i sjöfartens utveckling genom tiderna. Önskar ni att ert besök hos oss ska anknyta till en specifik del av läroplanen är ni välkomna att skicka denna förfrågan till vår museipedagog Johannes på johannes.olsson [at] maritiman.se.

För övrig information och bokning, ring 031-105950 eller skicka ett mail till bokning [at] maritiman.se

Entrépriser för skolklasser 2018
  UNDER ORDINARIE ÖPPETTID EFTER ORDINARIE ÖPPETTID
Gruppentré - elever 50 SEK 50 SEK
Gruppentré - skolpersonal 100 SEK 100 SEK
Guidning skola - 10-20 personer/guide 300 SEK 1900 SEK