Hoppa till huvudinnehåll
Maritiman Göteborg

Fredagsfärjan

Happy Friyay

Fredagsfärjan

Kafé Matrosen har alltid minst samma öppettider som museet men ibland anordnar vi också olika event ombord och då kan du besöka oss på spelkvällar, quiznights och andra roliga ting. På utvalda datum kör vi nu FREDAGSFÄRJAN och nördar då in oss på ett särskilt tema för kvällen - men givetvis är alla andra som bara är ute efter god mat, dryck och härligt häng alltid välkomna ombord. Håll utkik här nedan och/eller på Facebook för att aldrig missa en FREDAGSFÄRJA!

AKTUELLA DATUM FÖR FREDAGSFÄRJAN

31 MAJ - NÖRDQUIZ 

Det populära gänget från Nördquiz is back...och denna gång på Maritiman!

Ta med kompisarna, ät och drick något gott och quiza om finfina priser. Temat på kvällens quiz är DISNEY!

Som vanligt presenteras quizet både på engelska och svenska. Så ta med dig den roliga kollegan från jobbet, din farbror som är i stan för ett bröllop och din flickväns barn, för Nördquiz är roligt för alla.

Reglerna är simpla:

  • Max fem personer/lag
  • Totalförbud av mobiler (ja, man får skvallra till oss), ser vi eller hör vi att någon fuskar blir man diskad på direkten!
  • Fina priser utlovas till vinnarna

Dörrarna öppnas vid 17.30 och själva quizet sätter igång kl. 18.00. Det är en väldigt bra idé att boka bord, för att vara säker på att få plats; skicka ett mail till bokning@maritiman.se och ange hur många personer ditt lag består av. Beroende på väder och antal så sitter vi antingen inne eller ute. 

Quiza lungt! 

 

14 JUNI - BRÄDSPELSKVÄLL MED INTERNATIONAL BOARD GAMERS

Gillar du brädspel i alla dess former? Vill du träffa nya människor samtidigt som du har roligt? Kanske är du sugen på att utforska nya spel? Eller letar du efter spelkamrater för att testa det helt nya spelet du precis köpt eller för att spela det gamla favoritspelet?

Oavsett anledning så är du välkommen till Maritiman och kafé Matrosen för att spela spel tillsammans med International Board Gamers Göteborg. International Board Gamers är en förening med huvudsakligt mål att skapa mötesplatser, där människor från olika delar av världen kan träffas och knyta nya vänskapsband genom gemensam spelglädje. Alla typer av spel är välkomna, från kortspel som tar bara några minuter till strategispel som kan pågå i flera timmar. Detta evenemang är gratis att delta i, så häng med oss på en rolig spelkväll och chans till att träffa nya vänner!

Evenemanget är som sagt kostnadsfritt att delta på men köp gärna snacks, mat och dryck på plats. För att förenkla matchningen är det bra att vara där i början av kvällen, känn dig dock fri att droppa in när du har möjlighet - vi kommer att göra vårt bästa för att hitta spelpartners åt dig. Sedan kan du lämna när du har vunnit tillräckligt många gånger (eller har tröttnat på att förlora)! Vänligen håll din RSVP-status uppdaterad så att vi vet ungefär hur många som kommer. Det finns gott om plats men vi uppskattar ändå att veta i förväg ungefär hur många som kommer.

Landgången är framdragen kl. 17.30 och eventet startar kl. 18.00.