Lektioner för den anpassade grundskolan

På Maritiman finns något för alla, och vi vill vara en självklart destination för skolklasser inom den anpassade grundskolan. 

Samtliga av våra lektioner går att anpassa för att fungera även för skolklasser inom den anpassade grundskolan - men nedan presenteras lektioner som vi har tagit fram särskilt för er. Mer information om skolbesök hos oss och våra priser för skolklasser hittar ni här.

PS: Vi vet att era skolutflykter ofta kräver mycket mer personal för att eleverna ska få en bra och trygg besöksupplevelse. Om det är så att eleverna behöver personliga assistenter så tar vi givetvis inte betalt för dem - ni betalar för eleverna och för en lärare precis som vilken skolklass som helst. Bra va?!

1. ABC-orm: Syftet med lektionen är att öva på alfabetet samtidigt som vi upplever Maritimans anläggning tillsammans. Inför besöket kontaktar Maritimans pedagog den besökande läraren för att undersöka eventuella fysiska funktionsnedsättningar. Utifrån klassens förutsättningar kommer därefter lappar att sättas upp runt om i våra fartyg. På sidan vänd mot eleverna syns en bild på ett föremål. När eleverna plockar ned lappen från väggen och vänder på den så ser de även bokstaven som ordet börjar på, och hur föremålet stavas. På det här sättet samlar vi ihop hela alfabetet, men eleverna kommer inte hitta orden i alfabetiskt ordning. Vi återsamlas därför i färjan Dan Broström och sätter ihop bokstäverna till det korrekta alfabetet.  Lektionen är anpassad utifrån årskurserna 1-3.

2. Ordkunskap: Syftet med lektionen är att på ett spännande sätt öva på koncept som synonymer, motsatsord och meningsuppbyggnad. Under besöket så går vi runt på Maritimans anläggning och tittar på olika fartyg och föremål. Vi använder oss av beskrivande adjektiv för att på så sätt kunna öva på de olika koncepten. Lektionen är anpassad utifrån årskurserna 4-6. 

 

För frågor eller bokning, ring 031-10 59 50 eller maila till bokning [at] maritiman.se (subject: Skollektion%20f%C3%B6r%20anpassad%20skola)

Välkomna!