Utställningspremiär och påsklovsaktiviteter!

2019-04-11

Den 13 april fäller Maritiman åter ut landgången för alla påsklovsfirare. I år med ett fullspäckat program som bjuder på äggstra allt! Museet håller öppet under hela påsklovsveckan.

Ett av Göteborgs säkraste vårtecken är äntligen här – Maritiman öppnar upp för säsongen. Nytt för i år på påsklovet är båtbyggarverkstan där barnen får bygga sin egen drömbåt tillsammans med maskotarna Virvelina och Tim.

– Vi märker att intresset för att skapa med händerna är stort bland barnen, därför satsar vi bland annat på en båtbyggarverkstad, säger Emelie Leetmaa, marknadsansvarig på Maritiman.

Även det här påsklovet finns det populära havslabbet och lekfulla familjeguidningar att tillgå. Dessutom arrangeras dagligen både en exklusiv guidning ombord på patrullbåten Hugin samt en vattenexperimentlek med barnens favoriter Virvelina och Tim. Inför vårens premiär har Maritiman dessutom lanserat en helt ny webshop där man kan köpa både biljetter och souvenirer. Under påsklovet bjuder Maritiman på halva entrépriset vid köp av biljett online!  

 

Premiärvisning av årets utställning

Under långfredagen invigs årets tillfälliga utställning Remembering Lampedusa ombord på jagaren Småland. Utställningen handlar om en av Medelhavets mest fatala flyktingkatastrofer under 2000-talet, där minst 359 människor miste livet utanför den italienska ön Lampedusa i oktober 2013.

– Jag kan verkligen tipsa om att besöka årets utställning, det är en viktig gestaltning av en katastrof som vi aldrig får glömma, säger Emelie Leetmaa, och hälsar alla varmt välkomna ombord till invigningen. 

INVIGNINGSPROGRAM FÖR REMEMBERING LAMPEDUSA 19/4

- 12:00 Invigning och premiärvisning av säsongsutställningen ”Remembering Lampedusa”
- 12:00-15:00 Adal Neguse – en av utställningens huvudpersoner och med personlig anknytning till katastrofen vid Lampedusa 2013 finns på plats och svarar på besökarnas frågor.
- 13:00 Samuel Olsson från Sverige för UNHCR föreläser om hur flyktingsituationen ser ut på Medelhavet idag.

25% av Maritimans biljettintäkter under dagen kommer oavkortat att gå till stiftelsen Sverige för UNHCR.