Sötvatten - en värld av liv

2021-04-09

Sötvatten - en värld av liv är en hisnande upptäcktsfärd, både över och under vattenytan. Utställningen bygger på fotograferat och filmat material av arter och miljöer, från norr till söder i vårt avlånga land. Hotet mot våra vattenmiljöer - men även det viktiga arbete som sker med att återställa och återskapa värdefulla vattenbiotoper - illustreras också. 

Genom sötvattenspecialisten, fotografen och filmaren Johan Hammars magiska foton och filmer samt ett antal interaktiva stationer, syftar utställningen till att skapa en fascination för vilka fantastiska vattenmiljöer som finns i vårt eget land. Den ämnar också att skapa lust till att själv vilja lära sig mer genom att gå ut och upptäcka Sveriges natur och kanske till och med vilja arbeta med vattenmiljöer i framtiden. Vi hoppas att utställningen kan bidra till att kunskap och förståelsen om hur livsnödvändigt orörda, levande och friska vatten är - både för oss människor och för alla djur.

Sötvatten - en värld av liv är producerad av Regionmuseet Skåne och visas på Maritiman (i Stora Tullhuset) under säsongen 2021. Utställningen ingår i ordinarie entréavgift, förboka ankomsttid och köp din biljett i vår webshop.

 

Välkommen ner under vattenytan!