Maritimans dag 9/9

2018-07-05

Boka in årets mesta dag på Maritiman redan nu!

Söndagen den 9 september är det äntligen dags för Maritimans dag. Ta med hela familjen ner till Packhuskajen för att fira och njuta av en heldag tillsammans med oss. Förutom roliga aktiviteter som exempelvis experimentshower och guidade turer, så finns även möjlighet till intressanta föreläsningar - både med äventyraren och ambassadören Annelie Pompe samt organisationen Håll Sverige Rent. Missa inte heller Annelies unika yogapass, där du djupandas havsluft omgiven av vågskvalp, ubåtar och jagare (OBS: fullbokat). 

Entréavgiften under Maritimans dag är på 20 kr/person (barn under 5 år betalar frivillig entré) och går oavkortat till Håll Sverige Rent

Nu börjar nedräkningen!

 

PROGRAM FÖR MARITIMANS DAG 9/9
11:00 Fartygen öppnar för besökare.
11:00-16:00 Tims havslabb är öppet. Experimentera på egen hand och lär dig mer om vattnets egenskaper.
11:00-16:00 Veteranbesättning mönstrar på igen och berättar historier om livet till sjöss.
11:00-16:00 Gå en tipsrunda och testa dina kunskaper om skräp i havet. Håll Sverige Rent finns på plats för att svara på frågor om marin nedskräpning – både problemen och lösningarna!
11:00-16:00 BarnVal - valdagen till ära får alla barn som vill deltaga i en omröstning. Fina priser lottas ut! 
11:30  Experimentshow deluxe. Barnens favoriter Virvelina & Tim satsar extra stort på en fingerfärdig experimentföreställning där allting kan hända!
12:00  En föreläsning av Annelie Pompe om havet och dess (o)ändliga möjligheter till äventyr och frihet - men också om vikten av balans, harmoni och ansvar.
12:30  Familjevandring – en lekfull och lärorik fartygsguidning för hela familjen (Sve).
13:00 Experimentshow deluxe. Barnens favoriter Virvelina & Tim satsar extra stort på en fingerfärdig experimentföreställning där allting kan hända!
13:30  Håll Sverige Rent föreläser om marin nedskräpning. Pia Linghede från HSR hjälper oss att förstå hur vi kan vara med och bidra till ett renare och friskare hav.
14:00 Familjevandring – en lekfull och lärorik fartygsguidning för hela familjen (Eng).
14:30 Utomhusyoga med Annelie Pompe. OBS: Fullbokat!  
15:00 Maritmans havsquiz – en spännande frågesport för de yngsta rekryterna som vill lära sig mer om havet (Sve).
15:30 Fartygsvandring – för dig som vill veta mer om våra fartyg och om livet ombord (Sve).
16:00 Anläggningen stänger för dagen.