Maritiman firar in hösten med utomhusyoga

2018-09-04

Söndagen den 9 september är det dags för Maritimans Dag på Göteborgs maritima upplevelsemuseum. I år med bland annat utomhusyoga tillsammans med äventyraren Annelie Pompe. 
— Det blir ett fullspäckat schema hela dagen. Yoga, föreläsningar, shower och massor av annat roligt, säger Emelie Leetmaa, marknadsansvarig på Maritiman.  

Sommarsäsongen börjar lida mot sitt slut och Maritiman kan titta tillbaka på en härlig sommar nere på Packhuskajen i Göteborg.
— Årets säsong har bjudit på spännande föreläsningar, barnaktiviteter, shower och temadagar, säger Emelie.

Och på söndag är det dags för årets stora evenemang - Maritimans Dag. Det blir åttonde året i rad som Maritiman bjuder in till sensommarfest nere på Packhuskajen i Göteborg. I år med två lite extra spännande programpunkter, utomhusyoga och en viktig föreläsning om havet och dess harmoni. 
— Dagen firar vi tillsammans med vår ambassadör Annelie Pompe som kommer att hålla en föreläsning och yogaklass ute på däck. Självklart är också barnens favoriter Virvelina och Tim på plats och hittar på spännande aktiviteter, säger Emelie. 

Stiftelsen Håll Sverige Rent håller även en viktig föreläsning som handlar om att vara med och bidra till ett renare och friskare hav. 
— Vi är glada över att få ha Håll Sverige Rent på plats. Och vi vill såklart bidra till en bättre miljö i allmänhet och den marina miljön i synnerhet. Därför låter vi entréavgiften gå oavkortat till stiftelsens arbete, avslutar Emelie. 
 

Media hälsas välkommen att delta under dagen!

PROGRAM FÖR MARITIMANS DAG 9/9
11:00 Fartygen öppnar för besökare.
11:00-16:00 Tims havslabb är öppet. Experimentera på egen hand och lär dig mer om vattnets egenskaper.
11:00-16:00 Veteranbesättning mönstrar på igen och berättar historier om livet till sjöss.
11:00-16:00 Gå en tipsrunda och testa dina kunskaper om skräp i havet. Håll Sverige Rent finns på plats för att svara på frågor om marin nedskräpning – både problemen och lösningarna!
11:00-16:00 BarnVal - valdagen till ära får alla barn som vill deltaga i en omröstning. Fina priser lottas ut! 
11:30  Experimentshow deluxe. Barnens favoriter Virvelina & Tim satsar extra stort på en fingerfärdig experimentföreställning där allting kan hända!
12:00  En föreläsning av Annelie Pompe om havet och dess (o)ändliga möjligheter till äventyr och frihet - men också om vikten av balans, harmoni och ansvar.
12:30  Familjevandring – en lekfull och lärorik fartygsguidning för hela familjen (Sve).
13:00 Experimentshow deluxe. Barnens favoriter Virvelina & Tim satsar extra stort på en fingerfärdig experimentföreställning där allting kan hända!
13:30  Håll Sverige Rent föreläser om marin nedskräpning. Pia Linghede från HSR hjälper oss att förstå hur vi kan vara med och bidra till ett renare och friskare hav.
14:00 Familjevandring – en lekfull och lärorik fartygsguidning för hela familjen (Eng).
14:30 Utomhusyoga med Annelie Pompe. OBS: Fullbokat!  
15:00 Maritmans havsquiz – en spännande frågesport för de yngsta rekryterna som vill lära sig mer om havet (Sve).
15:30 Fartygsvandring – för dig som vill veta mer om våra fartyg och om livet ombord (Sve).
16:00 Anläggningen stänger för dagen.