Experimentshower när Maritiman öppnar upp för sommaren

2018-05-30

Äntligen är det juni och Maritiman öppnar upp dagligen för sommarsäsongen. Fartygsvandringar, havsquiz och spännande experimentshower. Det och mycket mer är att vänta nere på Packhuskajen i Göteborg. 

– Det kommer bli en fartfylld sommar med mängder av aktiviteter. Våra populära maskotar Virvelina och Tim håller bland annat experimentshower en gång om dagen för alla barn, säger Emelie Leetmaa, marknadsansvarig på Maritiman.

Sommarkänslorna är totala när vi tar klivet in i juni och på fredag är det dags för Maritiman att öppna upp dagligen. I år kommer barnens favoriter Virvelina och Tim att satsa på en egen experimentshow. Här får man bland annat se vad som händer när frusen koldioxid får kontakt med vatten och dessutom ges tips på roliga experiment att göra hemma.

 –  Våra maskotar Virvelina och Tim är otroligt populära. De har en förmåga att göra lärande roligt för både barn och vuxna. Det ska bli spännande att se vad de hittar på under sina shower i sommar, säger Emelie.

Sommarens dagsprogram innehåller även fartygsvandringar, för de som vill lära sig mer om livet ombord. En nyhet för säsongen är familjeguidningarna, en lärorik och lekfull rundtur för hela familjen. Tims populära havslabb med 11 stationer finns att tillgå den också, där kan man exempelvis få svar på hur vatten kan användas för att väga en potatis eller hur många vattendroppar som får plats på en enkrona.  

Den tillfälliga utställningen ”Sist i ledet - 109 år av värnplikt” hänger redo ombord på jagaren Småland och handlar om värnpliktens historia.

– Jag rekommenderar alla att besöka värnpliktsutställningen. Den är både intressant och högaktuell med tanke på att mönstring och allmän värnplikt återinfördes i Sverige 2017. Som besökare får man tillfälle att reflektera över frågor och ställningstaganden som rör värnplikt och vårt svenska försvar, säger Emelie.

Sommarens öppettider:

Juni

Dagligen kl. 10-17 (Midsommarafton kl.10-15)

Juli & Augusti

Dagligen kl. 10-18