Aktuell info om hur Maritiman hanterar Coronaviruset

2020-03-24

Till följd av coronaviruset och Covid-19 så följer Maritiman regeringens beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för att hindra smittspridning. Vi har därför beslutat att tillfälligt ställa in all programverksamhet som vanligtvis sker invändigt ombord våra fartyg. Utställningarna och fartygen är således fortsatt öppna att besöka på egen hand men med en begränsning av besöksantalet till max 500 besökare samtidigt på anläggningen. Vi har också ökat städfrekvensen ombord och ser givetvis till att all personal på plats är helt symptomfria. Du som är frisk är varmt välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.  

Vi följer löpande myndigheternas uppdateringar och rekommendationer, vilket innebär att våra egna åtaganden kan komma att ändras med väldigt kort varsel. Den senaste informationen finns dock alltid här på vår hemsida.  Önskas mer allmän information, se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

I övrigt håller Maritiman öppet som vanligt över påsklovet och erbjuder under ordinarie öppettider följande aktiviteter. Vill du hellre uppleva fartygen på egen hand så finns vår audioguide redo att ladda ned till din smartphone. Den innehåller tre olika ljudspår och finns tillgänglig på tre olika språk. Köp gärna dina biljetter online så slipper du dessutom att stå i kö.

I dessa tider blir vi verkligen extra glada för ditt besök! 

OBS: Den allra senaste informationen om hur Maritiman hanterar situationen med Coronaviruset finns numera på en egen sida som du hittar här.