Hoppa till huvudinnehåll

Maritiman och Barnens Dag

2023-04-25

Lördagen den 6 maj kl. 10-17 bjuder Innerstaden Göteborg för femte gången in till en folkfest där barnen står i centrum. Barnens Dag 2023 har ett fullspäckat och inkluderade program med 10 evenemangsplatser och över 130 programpunkter. En av årets stora höjdpunkter är att Tusse, folkkär Melodifestivalvinnare och ambassadör för Sverige för UNHCR, uppträder på Stora scenen i Bältespännarparken. Fokus för årets evenemang är barns rättigheter, hållbarhet och miljö samt barns hälsa och rörelse.

Under Barnens Dag så kommer Maritiman att finnas på Kungsportsplatsen tillsammans med barnens favoriter Virvelina och Tim. Besökarna kommer att kunna utforska delar av Maritimans havslabb på egen hand, och exempelvis lära sig mer om det naturvetenskapliga begreppet flytkraft genom att se hur många puttekulor de kan få en egentillverkad båt av lera att bära innan den sjunker.

I Maritimans utställning Fragment så får besökarna ta del av saknade pusselbitar från stadens maritima historia. Under Barnens Dag kommer det finnas möjlighet för alla nyfikna barn att testa på det spännande yrket som arkeolog, och förhoppningsvis själva kunna gräva ut ett par intressanta fynd för vidare analys.

Självklart kommer det att finnas möjlighet för de mer vetgiriga att delta i en spännande tävling, med chans att vinna finfina priser. Vi befinner oss på Kungsportsplatsen hela dagen, kom gärna och hälsa på!