Hoppa till huvudinnehåll

Västerhavsveckan 2018

2018-07-30

O’hoj alla landkrabbor!

Nu börjar det dra ihop sig till Västerhavsveckan 2018! Västerhavsveckan är en temavecka om havsmiljö där du kan lära dig en massa spännande saker om Västerhavet. I år är det extra fokus på havet igår, idag och imorgon. Västerhavsveckan sträcker sig längs hela kusten från Koster till Landskrona och det finns massor av spännande aktiviteter längs med hela vägen som ni kan läsa mer om här.

Detta året är lite speciellt för Västerhavveckan fyller nämligen 10 år. Och det måste ju firas med pompa och ståt! Därför har vi valt att inviga vår alldeles nya havslabbsmonter nere på Maritiman. Så roligt!

Den nya montern är en frågelek som kommer lära oss att ta hand om vårt hav bättre. Ni vet, det skräpas ju ner något galet mycket och vi måste få ett slut på det! Det är så synd om alla små krabater som lever med plast och bråte i sina vattenhem.

Det kommer verkligen vara full rulle i Göteborg under veckan och inte nog med vår grymma nyhet på Maritiman så kommer Tim och jag vara på plats i Nordstan varje dag under hela västerhavsveckan för att träffa er! Vi tar med ett havsquiz där ni bland annat får lära er vilken som är Sveriges största fisk, och vad en bläckfisks skelett är gjort utav. Museichefen har lovat att alla barn som gör quizet ska få en fribiljett till Maritiman – så jag kommer ha en rejäl påse med priser med mig dit!

Vi kommer att vara i Nordstan 4–12 augusti mellan kl. 11-16och invigningen av den nya havslabbsmontern på Maritiman är 4 augusti kl.11:00.

Jag hoppas att vi ses under Västerhavsveckan!

Kram på er!

/Virvelina