Hoppa till huvudinnehåll

Nu söker vi kafé- och butiksbiträden för säsongen 2024

2024-01-15

Om tjänsten

Ombord Maritimans entréfärja finns museets kafé och butik, Matrosen. Vår kafé- och butikspersonal är en viktig del av Maritimans värdskap, och står för det första intrycket som våra gäster får när de besöker oss. Som anställd på Matrosen så bemannar du vårt kafé, inklusive bakning och beredning av enklare mat. Du säljer våra entrébiljetter och souvenirer, och hjälper våra gäster att få svar på sina frågor. Du ser även till att serveringen ser inbjudande ut, både i den mysiga innerserveringen och på den stora uteserveringen på däck. Hos oss arbetar du aldrig ensam, utan i nära kontakt med övrig kafépersonal och våra guider ombord.

Meriterande

- Erfarenheter i kafé och butik

- Ett historiskt intresse

- Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Ovan är meriterande, men alltså inte ett krav. Främst söker vi dig som har möjlighet att jonglera de varierande uppgifterna som arbetet kräver, och vars utåtriktade personlighet kan bidra till vårt arbetslag. Du är positiv, flexibel och noggrann. För att klara arbetet behöver du tala både svenska och engelska.

Säsongen 2024

Årets säsong planeras att inledas den 29 mars. Under våren håller vi öppet lördagar och söndagar samt under påsklovet. Därefter får vi njuta av tre långa sommarmånader då vi har öppet alla dagar i veckan. Till hösten vi har öppet på lördagar och söndagar samt under hela höstlovet. Säsongen avslutas den 1 december då vi stänger för vintern.

Övrigt

Då vi har serveringstillstånd på plats ser vi gärna att du som söker är över 20 år, men även yngre är välkomna att söka. Ombord Matrosen arbetar du nära och tillsammans med våra guider och det finns möjligheter att både arbeta som guide och kafépersonal. Ifall intresse för detta finns meddelar du det i din ansökan.

Ansökan skickas med CV och personligt brev till Johannes på mailadressen johannes.olsson [at] maritiman.se märk ansökan ”Kafé 2023”. Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

PS: Vi söker även extrapersonal till vår guidestyrka. Om du tror den tjänsten skulle passa dig bättre hittar du annonsen här.