Hoppa till huvudinnehåll

Maritiman sätter kurs mot påsklovsäventyr och en ny säsong

2024-03-25

Den 29 mars är det dags för säsongsöppning av fartygsmuseet Maritiman – som inleds med ett spännande påsklov till sjöss! Besökare kan se fram emot en vecka fullspäckad med familjeaktiviteter och utställningar då museet bjuder på påskägg fyllda med upplevelser för hela familjen.

När våren gör sin entré, väcker Maritiman liv i sina fartyg och öppnar upp för en ny säsong av äventyr. Under påsklovet får barnens fantasi fritt spelrum vid pysselbordet i kalasmässen ombord jagaren Småland, och det vankas bland annat även intressanta fartygs- och sagovandringar för både nya rekryter och vetgiriga matroser.

– Vi ser att intresset för att skapa med händerna är stort bland de yngre besökarna, därför satsar vi på påsklovspyssel. Barnen kan också se fram emot Tim och Virvelinas häftiga experiment i havslabbet varje dag kl. 14, säger Emelie Leetmaa, marknadsansvarig på Maritiman.

Premiärvisning av årets nya tillskott

Under påsklovsveckan öppnar den fristående fortsättningen på utställningen Meanwhile in UkraineMeanwhile in Mariupol. Utställningen visar upp sex kvinnors gripande berättelser om livet i den krigshärjade hamnstaden i sydöstra Ukraina. Skildringarna åskådliggörs med foton tagna av kvinnorna själva, samt av journalisten Viacheslav Tverdokhlib som under 23 ödesmättade dagar våren 2022 dokumenterade den ryska ockupationen av sin hemstad genom kamerans lins.

– Jag kan verkligen tipsa om att besöka dessa två högaktuella utställningar, de uppvisar en viktig gestaltning av de prövningar och lidanden som människor i krigszoner står inför varje dag, säger Emelie Leetmaa och hälsar alla välkomna ombord till en ny säsong på Maritiman.

Biljetter till Maritiman inhandlas till bästa pris i webshopen, klicka här för mer information. Biljetter går också att köpa vid Maritimans entré.

Mer information om påsklovsveckan finns här.

Påskens öppettider
29 mars – 7 april
Dagligen kl. 11–16

För mer information, var vänlig kontakta:
Emelie Leetmaa, marknadschef, Maritiman
emelie.leetmaa [at] maritiman.se, 031-10 59 61