Hoppa till huvudinnehåll

Höstlov till havs – finalvecka på Maritiman

2023-10-24

Mellan den 28 oktober och 5 november är äventyrssugna familjer välkomna till Packhuskajen, där schemat består av bland annat pyssel, sagovandringar och experiment.

– Att vi håller öppet under höstlovet har blivit en uppskattad tradition, både bland yngre och äldre besökare. Detta är dessutom finalveckan för Maritiman i år, så vi ser fram emot att hälsa besökarna välkomna för sista gången 2023, säger Emelie Leetmaa, marknadschef på Maritiman.

Höstlovet är på ingång och fartygsmuseet Maritiman förbereder inför en fullspäckad besöksvecka. Sedan ett par år tillbaka har ”Höstlov ombord” varit en uppskattad aktivitet hos Maritiman, och den 28 oktober – 5 november är det dags igen. Mellan kl. 11.00 – 16.00 är alla äventyrssugna besökare välkomna till Packhuskajen.

Årets program består bland annat av en pysselstudio där de yngre kan skapa egna havsmonster. Sagovandring bland fartygen och experiment med maskotarna Tim och Virvelina, är också aktiviteter som faller många av de yngre besökarna i smaken. För de vuxna är den tillfälliga fotoutställningen Meanwhile in Ukraine öppen, vilken skildrar kriget i Ukraina genom Olena Shovkoplias gripande fotodokumentering. Dessutom består utställningen av ett separat spår, som handlar om barn och ungdomars upplevelser av krig och flykt.

Meanwhile in Ukraine är en av de viktigaste utställningarna vi har haft på Maritiman, och dessutom har den varit väldigt uppskattad bland årets besökare. Har man inte upplevt utställningen ännu så tycker jag verkligen att man ska passa på nu under höstlovsveckan, säger Emelie Leetmaa.

Ett annat inslag i schemat är att det svenska heavy metal-bandet Sabatons animerade film, The War To End All Wars - The Movie, kommer att visas ombord jagaren Småland. Det blir två intima sittningar den 4–5 november med ett begränsat antal platser, i en spännande och autentisk miljö.

Ombord kafé Matrosen serveras spöklika bakverk under hela höstlovsveckan. Varmt välkomna!