Hoppa till huvudinnehåll

Fri entré på Maritimans Dag

2022-08-31

Söndagen den 4 september bjuder Maritiman in till sin traditionsenliga sommaravslutning – Maritimans Dag. För besökare väntar en heldag fylld av överraskningar och aktiviteter för hela familjen, dessutom med fri entré.

– Vi vill passa på att tacka våra besökare för den här säsongen med en dag fylld av extra allt, säger Emelie Leetmaa, marknadschef på Maritiman.

Sommaren börjar sakta men säkert lida mot sitt slut, trots att väderprognosen möjligen antyder något annat. I takt med att hösten närmar sig, närmar sig även Maritimans avslutning på sommarsäsongen. Från klockan 11 till 16 på söndag välkomnas besökarna till familjefesten Maritimans Dag ombord fartygsflottan, en uppskattad heldag för barn i alla åldrar.

– Vi har haft en strålande sommar med ett högt besökstryck hela säsongen, och vill passa på att tacka våra besökare med en dag fylld av extra allt. Vi får bland annat besök av Aeroseum som har med sig en raketstol från en Saab 37 Viggen, hjälm och overall, för att barnen ska få testa på hur det känns att vara pilot för en stund, säger Maritimans marknadschef Emelie Leetmaa.

Besökarna kan förvänta sig ett fullspäckat program med aktiviteter som sagovandringar, tipspromenad med fin vinst, slajmverkstad, tatueringsstudio och mycket mer. På plats finns dessutom Maritimans populära veteranbesättning, som mer än gärna delar med sig av historier från livet till sjöss.

– Efter två säsongen präglade, och framför allt påverkade, av pandemin ser vi alla otroligt mycket fram emot att äntligen få fira Maritimans Dag ordentligt igen. Vi har som sagt haft en riktig toppensäsong och kommer verkligen slå på stort under vår traditionsenliga sommaravslutning, avslutar Emelie.

Under Maritimans Dag är det fri entré för alla besökare och 10% rabatt på hela sortimentet i souvenirbutiken ombord färjan Dan Broström. Dagsprogam med mer information och hålltider finns här.

Varmt välkommen ombord!