Viktigt att veta

Biljetter och SÄSONGSkort

Biljetter och säsongskort köps med fördel i vår webshop innan ditt besök. På så vis är du alltid garanterad bästa pris - och slipper köa ombord. 

Vi accepterar också Go City som entrépass. 

TILLGÄNGLIGHET

Maritimans entré, kafé och fartyg är inventerade i Tillgänglighetsdatabasen. Maritiman visar fartygen i ursprungligt skick, det innebär att en del fartyg har höga trösklar och branta lejdare (stegar) ombord. Att ta sig runt med rullstol kan därför dessvärre vara svårt. Ledarhundar är tillåtna på anläggningen. 

I dagsläget är Packhuskajen under renovering, vilket innebär att vi har en tillfällig entré med nivåskillnader. Medtag därför helst bärsele till ditt barn, och parkera gärna barnvagnen på kajen. För att komma ombord anläggningen en alternativ väg med barnvagn/rullator/rullstol så behöver vår personal meddelas. 

joniserande strålning ombord ubåten nordkaparen

Mätningar gjorda utav Strålsäkerhetsmyndigheten den 25 augusti 2022 påvisade risk för joniserande strålning i den efterlysande tejp som placerats för att markera vissa platser inuti ubåten Nordkaparen. Ubåten har hållits stängd för besökare ända sedan Maritiman nåddes av Strålsäkerhetsmyndighetens föreläggande, och kommer att fortsätta vara stängd tills sanering har genomförts. Detta påverkar inte Maritimans övriga verksamhet.

Enligt Strålsäkerhetsmyndigheten finns det inga akuta risker för skador. Maritiman har inte heller erhållit några rekommendationer för eventuella åtgärder för personer som tidigare har vistats i Nordkaparen.

RENOVERING AV PACKHUSKAJEN

Just nu är det lite stökigt utanför Maritiman. Stadsmiljöförvaltningen kommer att fortsätta sitt arbete med att rusta upp Packhuskajen. Det aktuella arbetet sträcker sig för närvarande precis utanför Maritiman, vilket gör att vi just nu har en provisorisk entré med nivåskillnader. Medtag därför helst bärsele till ditt barn, och parkera gärna barnvagnen på kajen. För att komma ombord anläggningen en alternativ väg med barnvagn/rullator/rullstol så behöver vår personal meddelas. Packhuskajen började anläggas på 1860-talet och med sina 150 år är kajen i stort behov av att rustas upp.

De delar av kajen där arbeten pågår kommer att vara inhägnat arbetsområde men det finns hänvisningar för alternativa gång- och cykelvägar under tiden. Du kommer fortfarande att kunna gå längs vattnet längs större delen av kajen.

 

Västlänken

På grund av arbeten i samband med bygget av Västlänken som pågår utanför Maritiman så kan det upplevas lite krångligare att ta sig till/från vår anläggning. I samband med sprängningar i berget kan det dessutom uppstå muller och vibrationer i marken. Läs gärna mer på Trafikverkets hemsida för aktuella uppdateringar om trafikomläggningar i området. 

Hitta Hit

Maritiman ligger förtöjt vid Packhuskajen i centrala Göteborg, med Göteborgsoperan och Kajskjul 8 som närmsta grannar. Från Centralstationen, Brunnsparken och Drottningtorget tar det cirka tio minuter att promenera till Maritiman. 

OM DU KOMMER MED CYKEL

Cykelparkering finns vid Göteborgsoperan. Du kan också hyra en statscykel via Styr & Ställ, närmaste lånecykelstation finns vid Tullpackhuset. Observera att du måste vara registrerad för att kunna använda cyklarna.

OM DU KOMMER MED TÅG, BUSS ELLER SPÅRVAGN

Närmsta buss- och spårvagnshållplatser är Stenpiren och Lilla Bommen. Därifrån är det sedan en kort promenad på cirka fem minuter. För exakta tider och resvägar hänvisar vi till Västtrafiks reseplanerare.

OM DU KOMMER MED BIL

Ta hjälp utav vägbeskrivningen på exempelvis Eniro. Parkerar gör du närmast på Packhuskajen (kan vara påverkat av kajrenoveringen). Dessutom finns det ett stort parkeringshus i köpcentret Nordstan.

KOORDINATER

RT90:
X: 6404780, Y: 1270899

WGS84:
Lat N 57° 42′ 33″ Lon E 11° 57′ 38″

Decimal:
57.7093, 11.9607

HOTELL, VANDRARHEM ELLER CAMPING?

Behöver du någonstans att sova under ditt göteborgsbesök? Här hittar du tips på de bästa ställena att bo på. Inspiration till andra roliga saker att se och göra under ditt besök finns i Momondo's göteborgsguide!