Redo för en trygg och säker öppning

2021-04-27

Efter att ha tvingats hållas stängt under i princip hela förra året är Maritiman redo att kasta loss den 1 maj. Utöver ett anpassat biljettsystem och aktiviteter har fartygsmuseet dessutom tagit över Emigranternas Hus, med nya utställningar.

Bortsett från gästspel och höstlovsaktiviteter tvingades Maritiman hållas stängt i princip hela förra året. Inför säsongsöppning den 1 maj kommer besökare boka sin biljett och en ankomsttid online för att skapa en trygg museiupplevelse.

– Förra året tappade vi minst 36 000 besökare, vilket motsvarar över 95% i förlorade biljettintäkter. Vi gavs samtidigt möjlighet till att utvärdera och att hitta nya vägar men det känns nu underbart att planera för att välkomna våra gäster igen, säger Emelie Leetmaa, marknadschef på Maritiman.

Maritiman har även tagit över Emigranternas Hus i det Stora Tullhuset i anslutning till museet. I huset kommer besökare från och med 8 maj få ta del av en interaktiv sötvattensutställning som bygger på fotograferat och filmat material av vinnaren av Årets Naturfotograf 2018, Johan Hammar.

– Vandringsutställningen Sötvatten – en värld av liv lär hela din familj om arter och miljöer både under och över vatten i Sverige. Att det dessutom är byggt på magiska foton och filmer från Johan Hammar känns såklart jättekul, säger Emelie.

Utöver utställningen Sötvatten planerar Maritiman även utställningar med Konstnärsalliansen samt ytterligare ett år med utställningen Remembering Lampedusa, som handlar om flyktingkatastrofen utanför den italienska ön Lampedusa 2013, då minst 345 människor miste livet.

På anläggningen är populära familjeaktiviteter som Tims havslabb förstås även på plats. Besökare kommer under säsongen även få möjlighet att ta del av en audioguide med tillhörande quiz för barn.

– Nu hoppas vi bara att allt går som det ska. Vi är redo att erbjuda en uppdaterad museiupplevelse på ett tryggt, säkert och omsorgsfullt sätt, avslutar Emelie.

Varmt välkomna ombord till en ny säsong på Maritiman!