L(ägg) till på Maritiman i påsk!

2017-03-28

Lördagen den 8:e april är det dags för det säkraste vårtecknet i Göteborg - landgången till Maritimans alla fartyg fälls ut och flaggorna på Packhuskajen hissas igen. Under tio dagar kommer det att finnas ett fullspäckat aktivitetsschema för påsklovslediga familjer. Hamra, spika och bygg din egen drömbåt i familjeverkstan ombord jagaren Småland, utför kluriga vattenexperiment i Maritimans havslabb och följ med Virvelina på en spännande skattjakt djupt inne i fartygslabyrinterna. Vissa dagar kommer det dessutom att gå att bli ansiktsmålad till både påskkärring och påskpirat!  

För generationen som gillar att upptäcka världen genom sin mobil så inbjuder spelappen Virvelinas äventyr till ett utmanande och annorlunda sätt att ta sig runt Maritimans fartyg på. Genom att lösa trixiga ledtrådar, svara på kunskapsfrågor, bemästra spel och kluriga pussel så belönas du med maskindelar till Virvelinas ubåt Nordis. Ju bättre du lyckas att lösa uppdragen, desto högre rang får du i slutet av äventyret -  då det förhoppningsvis är dags att mönstra på!   

För de mer vetgiriga så erbjuder vi guidade fartygsvandringar och varje dag finns det dessutom möjlighet att gå ordentligt på djupet genom att följa med på en temaguidning. Det går också utmärkt att ladda ner vår audioguideapp direkt till din egen smartphone - den är tillgänglig alldeles gratis på både svenska, engelska och tyska.

Då sjön som bekant suger, finns Maritimans kafé Matrosen - ferry kitchen & shop - redo att mätta hungriga magar. Här serveras hamnburgare, salladswraps, pannkakor och annat gott till både stora och små upptäckare.  

För aktuellt dagsprogram, surfa gärna in på dagens aktiviteter på vår hemsida.

 

Välkommen att kasta loss mot nya äventyr tillsammans med oss!