Bra att veta

Hitta Hit

Maritiman ligger förtöjt vid Packhuskajen i centrala Göteborg, med GöteborgsOperan och Kajskjul 8 som närmsta grannar. Från Centralstationen, Brunnsparken och Drottningtorget tar det cirka tio minuter att promenera till Maritiman. 

Under år 2020 så kommer delar av Packhuskajen att renoveras. Detta tillsammans med Västlänksbygget gör att det kan upplevas lite krångligt att ta sig till/från Packhuskajen i dagsläget. Maritiman kommer oavsett byggarbeten att ha öppet precis som vanligt hela säsongen!

OM DU KOMMER MED CYKEL

Cykelparkering finns vid GöteborgsOperan. Göteborgs stad har även lånecyklar, de heter Styr&Ställ och lånecykelstation finns vid Tullpackhuset. Man måste registrera sig för att använda cyklarna.

OM DU KOMMER MED TÅG, BUSS ELLER SPÅRVAGN

Närmsta buss- och spårvagnshållplatser är Stenpiren och Lilla Bommen. Därifrån är det sedan en kort promenad på cirka fem minuter. För exakta tider och resvägar hänvisar vi till Västtrafiks reseplanerare.

OM DU KOMMER MED BIL

Ta hjälp utav vägbeskrivningen på exempelvis Eniro. Parkerar gör du lättast på Packhuskajen. Dessutom finns det ett parkeringshus i köpcentret Nordstan.

KOORDINATER

RT90:
X: 6404780, Y: 1270899

WGS84:
Lat N 57° 42′ 33″ Lon E 11° 57′ 38″

Decimal:
57.7093, 11.9607

TILLGÄNGLIGHET

Maritimans entré, kafé och fartyg är inventerade i Tillgänglighetsdatabasen. Maritiman visar fartygen i ursprungligt skick, det innebär att en del fartyg har höga trösklar och branta lejdare (stegar) ombord. Att ta sig runt med rullstol kan därför dessvärre vara svårt. Ledarhundar är tillåtna på anläggningen. 

I dagsläget har vi tyvärr ingen barnvagnsparkering men i mån av plats kan du få ställa din barnvagn på pontonen Ada I. Medtag gärna bärsele till ditt barn.