Maritiman, Packhuskajen Göteborg

Maritiman - Utforska karta

 

På Maritiman finns många olika fartyg, båtar och pråmar att upptäcka. Gör en djupdykning med ubåten Nordkaparen, hör jagaren Smålands skeppsklocka klämta eller beskåda fyrskeppet Fladens vackra stäv.

Ett besök på Göteborgs Maritima Upplevelsecentrum hjälper dig och din klass att på ett äventyrligt och spännande sätt minnas en svunnen epok av Göteborgs storslagna varvs- och fartygshistoria.

 

Vågar ni anta årets stora utmaning?

1 maj öppnar vi Maritimans Havslabb, en värld av spännande experiment och klurig problemlösning. Här kan ni lära er mer om vattnets egenskaper, kopplat till sjöfart, båtliv och vår miljö. Hur funkar en ubåt, vem kan bygga den snabbaste båten och hur kan vi rädda havet? Genom 14 olika stationer kan ni utforska och lära er mer om densitet, hydrodynamik, ytspänning och mycket mer.

Ni kan även boka en 30 minuters lång rundtur tillsammans med en av Maritimans duktiga guider, där ni får möjligheten att fördjupa era kunskaper i maritima frågor och få en insikt i sjöfartens utveckling genom tiderna. 

För information och bokning, ring 031-105950 eller skicka ett mail till bokning@maritiman.se

 

Göteborgs hamntur

Upplev Göteborg från sjösidan och följ med på en resa som tar landkrabbor inte bara kors och tvärs över älv och hamninlopp utan också på en rundtur genom vår stads 400-åriga industri- och kulturhistoria. Göteborgs hamntur är ett spännande projekt, där man under en hel- eller halvdag både klättrar i lejdare och ned i en ubåt på Maritiman, färdas tur & retur med ett vackert sekelskiftsfartyg som rattas av Kulturbåtarna samt kryssar runt på 8000 kvm bland bilar, bussar och båtmotorer på Volvo Museum i Arendal. 

Göteborgs hamntur utgår från Maritiman, där Kulturbåtarna lägger till för att hämta upp och släppa av besökare som skall till eller från Volvo Museum. Väl till sjöss får de vetgiriga möjlighet att lära sig mer om Göteborgs betydelse som industri- och hamnstad. Under besöket på Maritiman kan klassen antingen ta sig runt själva, med guide eller med hjälp av vår kompis Virvelinas kluriga kunskapsquiz. På Volvo Museum går man efter en introduktionsfilm om Volvos historia runt på egen hand. Och eftersom sjön som bekant suger, så finns det möjlighet att köpa lättare förtäring på samtliga tre attraktioner. 

 

Pris & bokning 

Skolresepaketet Göteborgs hamntur kostar 145 kr/person och inkluderar förutom en guidad båttur även inträde till Maritiman och Volvo Museum. Om det önskas en guide för besöket på Maritiman tillkommer en avgift på 300 kr (max 20 elever/guide). Maritimans havslabb ingår i entréavgiften.

För frågor eller bokningar, ring 031-101015 eller läs mer på http://www.goteborgshamntur.se