Sabaton - The War To End All Wars

 

Vi är stolta och glada över att kunna berätta att Maritiman ingår som en del av det världsomspännande musieprojektet History Rocks, lanserat av det svenska heavy metal-bandet Sabaton. I centrum för detta globala välgörenhetsinitiativ står bandets nya animerade film The War To End All Wars - The Movie. Filmen är utvecklad i samarbete med Yarnhub Animation Studios, och visualiserar musiken om första världskriget från Sabatons senaste studioalbum, "The War To End All Wars". Filmen är 67 minuter lång och kommer att visas av ett 50-tal museer runt om i världen under perioden 4-19 november 2023, för att uppmärksamma tiden för första världskrigets vapenstillestånd som ägde rum för 105 år sedan. Målet med projektet är att uppmuntra fler människor att besöka sina lokala museer och att öka deras intresse för historia.

Sabaton grundades i Falun 1999 och är ett femmannaband som är känt för sin faktabaserade musik om viktiga händelser i historien. Bandet har genom åren samarbetat med ett antal enskilda museer för att på så sätt hjälpa till i arbetet med att främja utbildning och historia. Genom att nu visa The War To End All Wars - The Movie på museer över hela världen istället för på biografer så vill Sabaton på ett meningsfullt sätt ge tillbaka en ännu starkare upplevelse till alla sina fans.

På Maritiman kommer vi att visa The War To End All Wars - The Movie i robotdurken ombord jagaren Småland under vår säsongsavslutning den 4-5 november. Det blir en intim sittning med begränsat antal platser i en spännande och autentisk miljö. Vi erbjuder två sittningar varje dag a' 25 platser, så se till att köpa din biljett i god tid i vår webshop.

KÖP BILJETTER TILL THE WAR TO END ALL WARS - THE MOVIE

Biljetter säljs endast online via Maritimans webshop och filmen visas följande datum och tidpunkter:

- Lör 4 november kl. 11.30 & 13.30

- Sön 5 november kl. 11.30 & 13.30

Biljetten kostar 140 SEK/vuxen och 80 SEK/barn och då ingår även ett besök på museet samma dag. Barn under 15 år skall ha en medföljande vuxen. Filmen kommer att visas på engelska utan svensk undertext. Se till att vara på plats i god tid och klä dig varmt. Förtäring finns att köpa ombord kafé Matrosen innan filmen startar. För att ta sig till robotdurken behöver man kunna ta sig ned för en brant lejdare.