Maritiman, Packhuskajen Göteborg

Maritiman - Utforska karta

Besök oss under Kajens Dag!

2016-05-30

Lördagen den 4e juni är det Kajens dag i Göteborg. Det innebär ett fullmatat schema hos oss på Maritiman!

Kajens dag är ett årligt återkommande evenemang som anordnas vid Packhuskajen i centrala Göteborg. Hos oss på Maritiman satsar vi i år på extra mycket aktiviteter för alla besökare. Bland annat kommer TV-profilerna och barnskådespelarna Vattenmannen och Speed och uppträder med en show på temat hav. Dessutom kommer Maritimans nya ambassadör, äventyraren Annelie Pompe, finnas på plats och berätta om sina äventyr.

Under dagen passar vi även på att uppmärksamma vårt fyrskepp Fladen, som i höstas fyllde 100 år. Fartygets däck är idag i så dåligt skick att det är i akut behov av en renovering. För att kunna täcka renoveringskostnaderna har vi startat en insamlingskampanj vi döpt till Rädda Fladen. Under Kajens dag kommer entréavgiften oavkortat gå till insamlingen, som ni kan läsa mer om på räddafladen.nu.

Som ni säkert redan vet är Maritimans tema för säsongen ”miljön”, med med extra fokus på plaster i havet. Det kommer vi förstås också att uppmärksamma extra mycket under Kajens dag. Bland annat gästas vi av försäkringsbolaget Länsförsäkringar som berättar om sina ”strandstädardagar” samt Naturskyddsföreningen som kommer arrangera ett ”skräpäventyr” för alla barn!

Dessutom har vi tidigare besättningspersonal från ubåten Nordkaparen och lastfartyget Fryken på plats. Och givetvis vår egna maskot – äventyraren Virvelina!

Varmt välkomna på lördag mellan 10-18!

Schema för Kajens Dag:

10.00 Maritiman öppnar

11.00 Maritimans ambassadör, äventyraren Annelie Pompe finns på plats fram till klockan 15 och berättar om sina äventyr.

11:30 Frykens maskiner startas av Förenings Frykens Vänner

12.00 Vattenmannen och Speed uppträder på fyrskeppet Fladen.

13:00 Frykens maskiner startas av Förenings Frykens Vänner

14.00 Vattenmannen och Speed uppträder på fyrskeppet Fladen.

14:30 Frykens maskiner startas av Förenings Frykens Vänner

18.00 Maritiman stänger för dagen.

Dessutom kommer Länsförsäkringar och Naturskyddsföreningen vara på plats hela dagen, likaså tidigare besättningspersonal från ubåten Nordkaparen och lastfartyget Fryken.

Nyhetsarkiv