Maritiman, Packhuskajen Göteborg

Maritiman - Utforska karta

HAMNBURGARE ÖVERBORD!

 

Välkommen till Maritimans kafékoncept Matrosen – en äventyrlig street food diner till sjöss helt enkelt. Här serverar vi hamnburgare och annat gott till både stora och små upptäckare – i en helt ny miljö som andas både steampunk, fartyg, nitar och plåt.

 

MATEN

Menyn är inspirerad av den rådande globala trenden kring food trucks, som framgångsrikt har tagit över lunchgäster från de mer traditionella restaurangerna. Matrosens paradrätt utgår från temat hamnburgare och består av hemmagjorda högrevsburgare, serverade med briochebröd, pommes frites eller en side sallad. Hamnburgarna finns i fem olika varianter, samtliga namngivna efter besättningsrang till sjöss. Vidare erbjuds bland annat Fladens caesarwrap, toast Småland, Broströms scones och Virvelinas pannkakor. Fika, glass och kaffe finns givetvis också på menyn. Matrosen driftas av Kajskjul 8, men det är Maritiman som äger konceptet.

 

INTERIÖREN

Miljön invändigt är besjälad med element från både dåtid och nutid. Interiören har tagit avstamp i den värld som Maritimans maskot Virvelina lever i; en tillvaro som påminner om en typ av science fiction kallad steampunk. Karaktäristiskt för genren är teman och material såsom synlig mekanik, kugghjul och mässing – en miljö som redan finns välrepresenterad ombord Maritimans andra fartyg. Mycket av inredningen är återvunnen från främst jagaren Småland.

 

BUTIKEN

Genom en specialdesignad yta för en shop, så är gränsdragningen mellan kafé och butik tydlig. Maritiman har påbörjat en resa med att ta fram egen merchandise. Vi har exempelvis tagit fram tre skilda T-shirts i fyra olika barnstorlekar, som samtliga speglar den värld Virvelinas lever i. Posters, Virvelina-goggles, halsband, och tatueringar är ytterligare exempel på merchandise till säsongen, tillsammans med våra mer traditionella souvenirer förstås!

 

Matrosen logotype