Maritiman, Packhuskajen Göteborg

Maritiman - Utforska karta

HAMNBURGARE ÖVERBORD!

 

Nu drar vi ut landgången till Maritimans sprillans nya kafékoncept Matrosen – en äventyrlig street food diner till sjöss helt enkelt. Här serverar vi hamnburgare och annat gott till både stora och små upptäckare – i en helt ny miljö som andas både steampunk, fartyg, nitar och plåt.

 

MATEN

Menyn är inspirerad av den rådande globala trenden kring food trucks, som framgångsrikt har tagit över lunchgäster från de mer traditionella restaurangerna. Matrosens paradrätt utgår från temat hamnburgare och består av hemmagjorda högrevsburgare, serverade med briochebröd, pommes frites eller en side sallad. Hamnburgarna finns i fem olika varianter, samtliga namngivna efter besättningsrang till sjöss. Vidare erbjuds bland annat Fladens caesarwrap, toast Småland, Broströms scones och Virvelinas pannkakor. Fika, glass och kaffe finns givetvis också på menyn. Matrosen driftas fortfarande av Kajskjul 8, men nu med den skillnaden att Maritiman äger konceptet.

 

INTERIÖREN

Miljön invändigt är besjälad med element från både dåtid och nutid. Konceptet tog avstamp i den värld som Maritimans maskot Virvelina lever i; en tillvaro som påminner om en typ av science fiction kallad steampunk. Karaktäristiskt för genren är teman och material såsom synlig mekanik, kugghjul och mässing – en miljö som ju redan finns välrepresenterad ombord Maritimans fartyg. Mycket av inredningen är återvunnen från främst jagaren Småland.

 

BUTIKEN

Ett viktigt uppdrag med det nya konceptet var att specialdesigna ytan för en shop, så att gränsdragningen mellan kafé och butik blev tydlig. Nytt för i år är att Maritiman har påbörjat resan med att ta fram egen merchandise. Vi har utgått från Virvelina även här, och tagit fram tre skilda T-shirts i fyra olika barnstorlekar, som samtliga speglar hennes värld. Posters, Virvelina-goggles, halsband, och tatueringar är ytterligare exempel på merchandise till säsongen, tillsammans med våra mer traditionella souvenirer förstås!

 

Matrosen logotype