Dagsprogram

Dagens aktiviteter ingår i entrépriset om inget annat sägs, och är således gratis att delta i. Samling till alla aktivteter sker på pontonen Ada II, direkt efter vändkorset. Samtliga guidningar sker i samverkan med Folkuniversitetet

Glöm inte att ladda ned vår gratis audioguide direkt till din smartphone för en än mer djuplodande upplevelse ombord. Audioguiden finns tillgänglig på svenska, engelska eller tyska. För er med barn i skolåldern så rekommenderar vi att ni laddar ner spelappen Virvelinas äventyr och gör er redo för ett spännande och utmanande sätt för hela familjen att ta sig runt våra fartyg på!

 

dagsprogram FÖR September & oktober
11.00 Fartygen öppnar för besökare.
11.00-16.00 Säsongsutställningen Remembering Lampedusa är öppen.
11.15-15.30 Havslabbet är öppet. Experimentera på egen hand i vårt labb och lär dig mer om vattnets egenskaper.
11.15 Fartygsvandring - för dig som vill veta mer om våra fartyg och om livet ombord (Sve).
12.30 Experimentvagnen - Träffa Virvelina eller Tim och lär dig göra spännande experiment du kan göra om hemma i köket (Sve).
13.45 Fartygsvandring - för dig som vill veta mer om våra fartyg och om livet ombord (Eng).
14.30 Familjeguidning - en lekfull och lärorik fartygsvandring för hela familjen (Sve).
15.00

Följ med på en exklusiv guidning ombord patrullbåten Hugin.  Aktiviteten ingår i entréavgiften men kräver att du föranmäler dig i kassan för att vara garanterad en plats.

Max 6 personer/tillfälle.

15.30 Fartygsvandring -  för dig som vill veta mer om våra fartyg och livet ombord (Sve). 
16.00

Anläggningen stänger för dagen. Välkommen åter!


Om ni vill ha dagsfärsk information om aktuell bygginformation i vårt område så rekommenderas att kolla in Trafikverkets hemsida eller Trafiken.nu. Maritiman kommer oavsett byggarbeten att ha öppet precis som vanligt hela säsongen!
Nu har  byggstarten av Västlänken dragit igång ordentligt  utanför Maritiman och det kan upplevas lite krångligt att ta sig till/från Packhuskajen i dagsläget. Ett tips är att gå från Stenpirens resecentrum och förbi Casino Cosmopol, för att komma runt de befintliga avspärrningarna. Om man istället kommer ifrån Nordstan så får man snirkla sig ner till Packhuskajen via GöteborgsOperan. I framtiden hoppas vi på att bättre skyltning och fler genvägar kommer på plats.