Skolklasser

På Maritiman finns många olika fartyg, båtar och pråmar att upptäcka. Gör en djupdykning med ubåten Nordkaparen, hör jagaren Smålands skeppsklocka klämta eller beskåda fyrskeppet Fladens vackra stäv.

Ett besök på Göteborgs Maritima Upplevelsecentrum hjälper dig och din klass att på ett äventyrligt och spännande sätt minnas en svunnen epok av Göteborgs storslagna varvs- och fartygshistoria.

Lyssna, lär & laborera

Utforska Maritimans havslabb, en värld av spännande experiment och klurig problemlösning. Här kan ni lära er mer om vattnets egenskaper, kopplat till sjöfart, båtliv och vår miljö. Hur funkar en ubåt, vem kan bygga den snabbaste båten och hur kan vi rädda havet? Genom 11 olika stationer kan ni utforska och lära er mer om densitet, hydrodynamik, ytspänning och mycket mer.

Ni kan även boka en 30 minuters lång rundtur tillsammans med en av Maritimans duktiga guider, där ni får möjligheten att fördjupa era kunskaper i maritima frågor och få en insikt i sjöfartens utveckling genom tiderna. En guide kostar 300 kr och kan ta upp till 20 stycken elever.

För information och bokning, ring 031-105950 eller skicka ett mail till bokning [at] maritiman.se

 

Entrépriser för skolklasser 2017
  Under öppettid Efter ordinarie öppettid
GRUPPENTRÉ - BARN 5-15 ÅR 50 kr 50 kr
GRUPPENTRÉ - VUXEN 100 kr 100 kr
GUIDNING SKOLA: 10-20 PERS/GUIDE 300 kr 1800 kr